איגוד חברות הפרסום בשיתוף איגוד השיווק הישראלי מכריזים על פתיחת תחרות קקטוס הזהב 2017. מתוך הבנת השוק המשתנה ובהתאמה לתחרויות הבינלאומיות בתחום, יתווספו השנה 2 קטגוריות חדשות: Craft ו-PR. בנוסף, יערכו שינויים בתוך קטגוריות קיימות, תוך מתן דגש על חדשנות קריאטיבית. טקס הענקת הפרסים יתקיים בחודש מאי.
קטגורית ה- PR תתגמל עבודות שנועדו לייצר שיחה במרחב הציבורי-תקשורתי על פי היצירתיות והאימפקט שהשיגו. בקטגוריית CRAFT, יישפטו עבודות על איכות הביצוע ועל הצגת מיומנויות עיצוביות, קולנועיות, טכנולוגיות והפקתיות ועל האופן בו כל אלו חיזקו את העבודה.
אמיר גיא, יו"ר איגוד הפרסום: "בשנים האחרונות מאז השקנו מחדש את התחרות בשיתוף עם המפרסמים, התעדכן הקקטוס משנה לשנה בהתאם למקומות אליהם מתפתח ענף הפרסום בעידן החדש. הפלטפורמות הדיגיטליות הן קנבס חדש לאנשי הקריאטיב, אבל הן גם כאלה שלא פשוט להצטיין בהם קריאטיבית. כך למשל, בקטגוריית ה PR יינתנו פרסים לעבודות שיצרו באז והרוויחו מדיה חינמית (earned media). מן הסתם, אלו עבודות שצריכות להיות סופר קריאטיביות עד כדי כך שאנשים ירצו לשתף אותן עם חברים, או שהמדיה תרצה לדווח עליהן. הפרסים שיינתנו לעבודות כאלה, בתהליך השיפוט המשותף למנהלי קריאטיב ומנהלי פרסום, ידחפו את הענף קדימה."








