10 כללים פשוטים שיהפכו אותך לאיש קריאייטיב טוב יותר. הפוסט מנוסח בלשון זכר בכוונה - נשים הן מושלמות! 1. רחמים עצמיים זה לפולניות אני יודע, יש לך מיליון ואחת סיבות לרחם על עצמך: פרסום זה קקה, השעות נוראיות, השכר לא משהו, אתה לא יודע מה פלנרים עושים ותקציבאיות לא מבינות מה אתה עושה.

כשאתה עסוק כל היום בתלונות לגבי כולם אתה לא לוקח אחריות על הדבר היחיד שבאמת יכול להשתנות- אתה עצמך.
2. אל תטנף במזבלה
ביקורת על עצמך ועל עבודות של אחרים חשובה להתקדמות המקצועית שלך, אבל אל תנצל את הפריבילגיה של תגובה אנונימית במזבלה כדי ללכלך על עבודה של קולגות. הגב באופן ענייני ומכובד כמו שהיית רוצה שיגיבו לעבודה שלך. מקנא? דאג לייצר קריאייטיב טוב יותר משלהם בקמפיין הבא שלך.
3. הישאר מעודכן
פרסום, בדומה לאוריגאמי של חיות מחמד, הוא ענף שמתפתח כל הזמן. הדרך לקריאייטיב פורץ דרך, עוברת דרך הכרות מעמיקה עם הדברים האחרונים שנעשו בתחום בעולם. המר חצי שעה מזמן הפייסבוק שלך לביקור בבלוגי פרסום מובילים, להשראה לא להעתקה כמובן.
4. תאהב את תיק העבודות שלך
אל תיזכר בתיק העבודות שלך רק לפני ראיונות עבודה. פלרטט איתו באופן קבוע:
רענן אותו, שפר אותו או חתוך בו ללא רחם כשצריך. אף אחד אחר לא יספר לך טוב יותר מה מצבך.
אם אתה מתבייש בתיק העבודות שלך, סימן שהגיע הזמן להתעורר ולהתחיל לעבוד כמו שצריך.
5. MIND THE GAP
מהרגע שנולד רעיון, לכל אחד יש רעיון משלו איך לשפר אותו "קצת": למנהל שלך, למנהל שלו, לבמאי, ללקוח, לצלם, לעורך, אפילו לנערת המים. אם אתה לא רוצה להסביר אח"כ לחברים שלך למה יש טווס עם כובע בוקרים ששר יודל בפרסומת החדשה שלך לנוער בסיכון, כדאי שתלמד לעמוד על שלך.
6. הזדמנויות לא באות לבד- צריך לקרוא להן
במקום להתלונן על מיעוט הזדמנויות לקריאייטיב בתקציבים עליהם אתה עובד נסה לייצר הזדמנויות בעצמך ע"י הגדלה בשקל תשעים בריפים שנמצאים אצלך על השולחן.
ביקשו מודעה? תביא גם רדיו, אמרו אינטרנט? תחשוב גם גרילה. נכון, ב-99.9 מהמקרים הלקוח יגיד לא, אבל ה- 0.1 הנותרים שווים הכל!
7. תרגיש בנוח, אבל לא יותר מדי
"נמנמת משרדית" היא מחלה שכיחה בקרב אנשי קריאייטיב. אחרי תקופה באותו משרד
אתה מתחיל להרגיש שייך מה שמוביל אותך להרגיש בנוח שזה בן-דוד קרוב של יותר מדי בנוח.
המחלה מאופיינת בתחושת חמימות נעימה ונטולת דאגות, אבל ההתפכחות ממנה קשה וכואבת פי כמה מההנגאובר הכי חזק שחווית בחייך.
8. תקוף מהחולשות שלך
עם כל הכבוד לתחומים שאתה חזק בהם, דווקא התמודדות עם החולשות שלך תתרום לך יותר בטווח הרחוק. רק כשאתה אוזר אומץ להתמודד איתן, אתה יוצא מאזור הנוחות שלך ומגיע למקומות חדשים שבאמת מאתגרים אותך. כל איש קריאייטיב יודע שככל שהבריף שאתה מקבל קשה ומאתגר יותר כך גם התוצרים שלך טובים יותר.
9. אתה שווה כמו העבודה האחרונה שעשית
גם אם הבאת ב-2011 את רעיון השנה שזכה בכל פרס אפשרי כולל פוק הזהב בפסטיבל קמצ'טקה,
בסופו של יום, אתה שווה כמו הקמפיין האחרון שעשית. אם לא תייצר עוד עבודות איכותיות כאלה מהר מאוד המנהל שלך יתחיל לשאול את עצמו האם אתה שווה את המשכורת שהוא משלם לך? בקיצור, מותר לך להתגאות בקמפיינים מצוינים שעשית בעבר, הרווחת את זה ביושר רק אל תהפוך את זה לאוננות- שמעתי שמתעוורים מזה.
10. אל תקשיב לפוסטים שמלמדים אותך איך להיות יותר טוב במשהו. כולם יודעים שפוסטים מהז'אנר יעילים בערך כמו מכשירי הסרת שיער או תכשירי הצמחת שיער.
את רוב הכללים ידעת בעצמך עוד קודם ואת השאר לא שווה לשנן. אחרי הכל אם הכותב היה טורח ליישם על עצמו אפילו רבע מתוכם, הפוסט היה נכתב מהמשרד המרווח שלו בניו-יורק ולא מהדירה הקטנה שלו בגבעתיים.
|
|
|
|

|
|
|